چرا مردم رشد اقتصادی را حس نمی کنند؟
المور: به گزارش المور، یک اقتصاددان معتقداست: آن چه باید در سفره مردم دیده شود، کاهش نرخ تورم است و تا وقتی که میزان تورم در ایران کنترل نشود، شرایط اقتصادی به همین شکل خواهد بود.
به گزارش خبرگزاری المور، رشد اقتصادی کشور در سه ماهه اول ۱۴۰۲ معادل ۶.۲ درصد و رشد اقتصادی بدون نفت طی این دوره معادل ۵.۲ درصد شد. این تصویر اقتصاد ایران به روایت آمارهای بانک مرکزی است؛ تصویری که هنوز مردم، آنرا در سفره خود لمس نکرده اند و حتی به اعتقاد تحلیل گران، منجر به بزرگ شدن سفره خانوار نشده است.
تحلیل گران اقتصادی معتقدند تا وقتی که رشد تورم کنترل نشود و نرخ بهره حقیقی هم منفی باشد، قطعا تأثیر رشد اقتصادی برای مردم محسوس نخواهد بود؛ ضمن آنکه رشد اقتصادی طی ۱۰ سال قبل صفر بوده است.
پیمان مولوی، اقتصاددان می گوید: حقیقت اینست که رشد اقتصادی تنها معیار سنجش بهبود اوضاع اقتصادی نیست و باید در کنار آن سایر شاخص ها را هم در نظر گرفت تا بتوان مقایسه بهتری داشت.
به اعتقاد او، آن چه باید در سفره مردم دیده شود، کاهش نرخ تورم است و تا وقتی که میزان تورم در ایران کنترل نشود، شرایط اقتصادی به همین شکل خواهد بود.
به باور او، امروز برای برون رفت از این شرایط تنها نیازمند یک تصمیم قاطع سیاسی هستیم که اگر این تصمیم سیاسی گرفته شود و سطح تنش ها در کشور کمتر شود و تحریم ها هم برداشته شود، میتوان این امید را داشت که تغییرات مثبتی در سفره های مردم هم دیده خواهد شد در غیر این صورت متاسفانه این روند هم تغییری نخواهد داشت.
مشروح گزارش در رابطه با رشد اقتصادی را (اینجا) بخوانید.
۲۲۳۲۲۵
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران المور در مورد این مطلب