هنرهای تجسمی در هفته ای كه گذشت؛

از جدی شدن راه اندازی موزه هنر انقلاب تا دیده شدن پیکاسو در تهران

از جدی شدن راه اندازی موزه هنر انقلاب تا دیده شدن پیکاسو در تهران المور: المور: یازدهمین هفته هنر انقلاب در حالی راه اندازی شد که یک اثر نقاشی از پرتره شهید آوینی رونمایی گردید، همین طور موضوع راه اندازی موزه هنر انقلاب که سالیان قبل جزو اولویت های حوزه هنری بود، جدی تر شد.



خبرگزاری مهر-گروه هنر-آزاده فضلی؛ هنرهای تجسمی یکی از عرصه های هنری در کشورمان است که نسبت به دیگر هنرها امکان بروز و واکنش سریع به اتفاق ها را دارد اما عموماً نسبت به دیگر هنرها همچون سینما و موسیقی، مهجور واقع می شود. در سلسله گزارش های «هنرهای تجسمی در هفته ای که گذشت» درصدد هستیم تا گوشه ای از این مهجور بودن را جبران نماییم. هرچند جمعه ها روز تعطیل به حساب می آید اما در این روز، نمایشگاه های هنرهای تجسمی شروع به کار می کنند و هنرمندان تجسمی شامل نقاشان، مجسمه ‎سازان، عکاسان، تصویرسازان، گرافیست ها، خوشنویسان و … تلاش ها و فعالیتهای اخیر خودرا در قالب یک نمایشگاه هنری به منصه ظهور می گذارند.
«آدینه» روز نانوشته آغازین بر نمایشگاه های هنری است و البته که به علت تعطیل بودن بیشتر مشاغل، فرصتی مغتنم برای تماشای این آثار هنری توسط اقشار مختلف مردم را فراهم می آورد خصوصاً این که فرصت تعطیلات نوروزی نیز فرصتی دوچندان برای گالری گردی بشمار می رود. در سال جدید، در روزهای تعطیلات نوروزی همچنین که گزارش هایی از گالری گردی ها در بخش تجسمی خبرگزاری مهر انتشار یافت، نمایشگاه هایی مهم همچون «پیکاسو در تهران» در موزه هنرهای معاصر تهران، نمایشگاه انفرادی از دوره های مختلف کاری آیدین آغداشلو و نمایشگاه آثار چند سال اخیر علی اکبر صادقی با عنوان «از کاغذ تا بوم» برقرار بود و این مساله نشان از پویا بودن این هنر در تعطیلات داشت.
در ادامه، نگاهی به اتفاقات هنرهای تجسمی و همین طور برخی نمایشگاه ها و رویدادهای هفته خواهیم داشت.

بازدید بالاتر از ۵۰ هزار نفر از آثار پیکاسو در نوروز

یکی از اتفاقات خوب در ایام ابتدایی سال ۱۴۰۴، استقبال و شور بسیار علاقمندان و مردم از نمایشگاه «پیکاسو در تهران» بود که سبب شد تا همچون نمایشگاه «چشم در چشم» در موزه هنرهای معاصر تهران، صف هایی جلوی در ورودی موزه شکل بگیرد. البته نکته مهم این است که موزه هنرهای معاصر تهران، هر ساله در تعطیلات نوروزی میزبان تعداد خیلی از مردم از سراسر کشور و همین طور گردشگر ها و علاقمندان به هنر مدرن و معاصر است اما در هر حال، بازدید از نمایشگاه «پیکاسو در تهران» در مدت ۱۸ روز، حدودا ۲ برابر بازدیدهای نوروزی سالیان قبل بوده است و این خود جای شگفتی دارد.
در هفته ای که گذشت، اعلام گردید از روز ۲۱ اسفند ۱۴۰۳ تا ۱۵ فروردین ۱۴۰۴ بالاتر از ۵۵ هزار نفر از نمایشگاه آثار پیکاسو با عنوان «پیکاسو در تهران» در موزه هنرهای معاصر تهران بازدید نمودند.

آغاز هفته هنر انقلاب با رونمایی نقاشی دوست قدیمی شهید آوینی

یازدهمین هفته هنر انقلاب، در هفته گذشته در جوار مزار شهید سیدمرتضی آوینی و با رونمایی یک اثر نقاشی از پرتره ایشان راه اندازی شد. این پرتره از شهید آوینی توسط سیدعلی میرفتاح هنرمند و فعال رسانه ای و دوست قدیمی شهید آوینی ترسیم شده و بعد از مراسم رونمایی، در نگاه خانه سوره حوزه هنری جانمایی شد.

سید علی میرفتاح خالق پرتره شهید آوینی در این مراسم اظهار داشت: اگر این اثر و پرتره، مبارکی و خیر و برکتی دارد به خاطر نام نامی آقای آوینی است که حقیقتاً او به گردن همه ما حق دارد. قصد داشتم یک مجموعه پرتره به اسم «دیوار دین» را شروع کنم و در ذهنم بود که پرتره همه کسانی را که حقی به گردن من دارند و من مدیون آنها هستم به تصویر بکشم، خصوصاً از آنها که در دوره معاصر هستند و آنهایی که می دانیم صورت آنها چگونه است، مجموعه ای درست کرده و با همین عنوان نمایشگاهی برگزار کنم. در همین رابطه هر دفعه آمدم که لیستی از نام این افراد فراهم کنم، اسم مرتضی آوینی در صدر آنها بود. ما بسیار مدیون و ممنون همه شهدا هستیم اما شهید مرتضی آوینی بصورت خاص در فکر و کار و زندگی خیلی از ما، نقش خیلی مهمی داشته است.

سفر معاون هنری به قم و دیدارهایی به مناسبت هفته هنر انقلاب

معاون هنری وزیر ارشاد همزمان با فرا رسیدن هفته هنر انقلاب اسلامی ضمن دیدار با مدیران معاونت فرهنگی آستان مقدس حضرت معصومه (س) با برخی از هنرمندان پیشگام عرصه هنر انقلاب گفتگو نمود. در این سفر، نادره رضایی معاون هنری وزیر فرهنگ با همراهی آیدین مهدی زاده سرپرست اداره کل هنرهای تجسمی و رضا دبیری نژاد سرپرست موزه هنرهای معاصر تهران همزمان با فرا رسیدن روز و هفته هنر انقلاب اسلامی با حاضر شدن در شهر مقدس قم ضمن دیدار با مدیران معاونت فرهنگی آستان مقدس حضرت معصومه (س) و بازدید از موزه و کتابخانه این مجموعه با برخی از هنرمندان پیشگام عرصه انقلاب و دفاع مقدس دیدار و در جریان تازه ترین فعالیتهای این هنرمندان قرار گرفت.
بازدید از «کانون هنر شیعی» به مدیریت مسعود نجابتی طراح گرافیک و خوشنویس و از چهره های شناخته شده هنر انقلاب بخش دیگری از سفر یک روز معاون امور هنری و هیات همراه به شهر مقدس قم را تشکیل می داد.
همچنین، محمد اله یاری فومنی مدیرعامل بنیاد رودکی به مناسبت فرارسیدن ۲۰ فروردین، روز بزرگداشت هنر انقلاب اسلامی و شهادت مرتضی آوینی، پیامی منتشر نمود.

دیدار نوروزی وزیر فرهنگ با قباد شیوا

در میانه هفته ای که گذشت، سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با همراهی نادره رضایی معاون هنری و نیکنام حسینی پور مشاور و رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی این وزارت خانه، در ادامه دیدار با بزرگان، میهمان قباد شیوا هنرمند پیشکسوت عرصه هنرهای تجسمی شدند.
حجت الاسلام و المسلمین حجتی کرمانی، زینت السادات امامی، هادی خانیکی، علیرضا زرین دست و علی موسوی گرمارودی همچون بزرگان فرهنگ ایران زمین بودند که سیدعباس صالحی در بهار ۱۴۰۴ به دیدارشان رفت.

راه اندازی «موزه هنر انقلاب» کلید خورد

در هفته ای که گذشت، سید شهاب الدین شکیبا مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری ضمن تشریح برنامه ها و اولویت های این مرکز از تاسیس «موزه هنر انقلاب» در فضای کارگاهی حوزه هنری که هنرمندان تجسمی حوزه هنری تا پیش از این، در آن به خلق اثر و گپ و گفت می پرداختند، آگاهی داد.
شکیبا در توضیح بیشتر اظهار داشت: سالن و فضای کارگاهی هنرمندان تجسمی را قبل از تعطیلات نوروزی تخلیه کردیم و هنرمندان مرکز را به ۲ کارگاه «نگارگری و خوشنویسی و گرافیک» و «نقاشی» منتقل کرده ایم. بر این اساس، فضای کارگاهی بزرگ وسط ساختمان حوزه هنری نیز مقرر است به یک «گالری موزه» ۲ طبقه تبدیل گردد و خیلی از آثار گنجینه مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری در این فضا به نمایش در می آید. همین طور قابلیت های دیگری همچون برگزاری ایونت ها و رویدادهایی نظیر برگزاری نمایشگاه های فصلی هنرمندان انقلاب را در این فضا خواهیم داشت.
وی همین طور بیان کرد: درحال انجام پالایش کلی بر آثار گنجینه حوزه هنری هستیم تا به یک دسته بندی صحیح برسیم که چند اثر موزه ای و گنجینه ای داریم، چونکه در سالیان اول پس از پیروزی انقلاب اسلامی آثار شاخصی وارد گنجینه حوزه هنری شدند اما پس از آن دوره طلایی، آثار دیگری که از عیار گنجینه ای برخوردار نبودند، مجوز ورود به آن گنجینه را گرفتند. بر این اساس است که باید آثار کم عیار از گنجینه حوزه هنری بیرون بروند تا مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری بتواند به مجموعه ای از آثار گنجینه ای عیار بالا برسد. کار پالایش گنجینه آثار تجسمی حوزه هنری تا ۲ ماه دیگر به پایان می رسد و بعد از آن می توانم آماری دقیق از آثار بدهم.

آغاز نمایشگاه های هنری در آدینه

نمایشگاه «تال- آب» در گالری پروژه های آران، نمایشگاه «تک اثر» در گالری امکان، نمایشگاه «باغ بی خزان» در گالری نگر، نمایشگاه «بیگانه ۳» در گالری ویستا، نمایشگاه گروهی «افق گسسته» در گالری نیان و نمایشگاه «مشاع: فن فوت» در گالری بستان، همچون نمایشگاه هایی هستند که عصر جمعه ۲۲ فروردین افتتاح می شوند.

1404/01/22
13:21:50
13
0.0 / 5
موضوعهای خبر: زندگی , سفر , كتاب , مد
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران المور در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۵
پربازدیدهای المور

جالبهای المور

جدیدهای المور

almur

المور

لاکشری و فشن

almur.ir - حقوق مادی و معنوی سایت المور محفوظ است (1395-1404)
المور، بهترین‌ها را در دنیای مد بیابید. راهنمای شما در دنیای فشن.