سهم 29 درصدی ایران از خون های اهدایی در منطقه مدیترانه شرقی

سهم 29 درصدی ایران از خون های اهدایی در منطقه مدیترانه شرقی المور: ایران در تقسیم بندی های سازمان جهانی بهداشت در منطقه مدیترانه شرقی(امرو) قرار دارد و سهم کشور ما از مجموع خون های اهدایی جمع آوری شده حدود 29 درصد است.


گروه جامعه ایرنا - تامین خون و فرآورده های آن فقط از راه اهدای خون امکان پذیر است و از طرفی هم نیاز به خون همیشگی است و بهترین جا برای ذخیره خون، رگ های اهداکنندگان است؛ بدین سبب مردم همیشه باید برای اهدای خون اقدام نمایند و در همه شرایط به فکر بیماران باشند.
برخی از بیماران مانند تالاسمی ها و هموفیلی ها از مصرف کنندگان دائمی خون هستند و مصرف خون برای آنها حیاتیست و بیش از ۲۰ درصد از خون اهدایی توسط بیماران مبتلا به تالاسمی به مصرف می رسد و از طرفی دیگر، مصدومان حوداث رانندگی و نوزادانی که گرفتار زردی می شوند همین طور تعدادی از بیماران که نیاز به اعمال جراحی دارند از نیازمندان خون هستند و از طرفی دیگر، برخی بیماران مانند بیماران سرطانی هم نیازمند فرآورده هایی چون پلاکت و پلاسما هستند.
سازمان انتقال خون ایران تنها متولی تهیه و تامین خون و فرآورده های آن در کشور است و الان اهدای خون در ایران بصورت کاملا داوطلبانه و بدون هیچ چشم داشتی توسط اهداکنندگان که انسان هایی سخاوتمند و ایثارگر هستند اهدا می شود.
شاخص اهدای خون در ایران در رده کشورهای با درآمد بالا است
بنا بر اعلام سازمان انتقال خون، ایران با جمع آوری بیش از ۲ میلیون واحد خون و شاخص ۲۴.۲ درصد اهدای خون به ازای هر هزار نفر در سال ۲۰۲۱ در رده کشورهای با درآمد بالا قرار می گیرد.
از حدود ۱۱۸ میلیون و ۵۰۰ واحد اهدای خون در سراسر جهان، ۴۰ درصد آن در کشورهای با درآمد بالا که فقط ۱۶ درصد جمعیت جهان را در خود جای داده است، صورت می پذیرد.
ایران با جمع آوری بیش از ۲ میلیون واحد خون و شاخص ۲۴.۲ درصد اهدای خون به ازای هر هزار نفر، در سال ۲۰۲۱ در رده کشورهای با در آمد بالا قرار می گیرد. میزان اهدای خون به ازای هزار نفر جمعیت در کشورهای با درآمد بالا ۳ ۱.۵ در کشورهای با درآمد متوسط رو به بالا ۱۶.۹، در کشورهای با درآمد متوسط رو به پایین ۶.۶ و در کشورهای با درآمد پایین ۵ به ازاء هر هزار نفر جمعیت است.
در میزان دسترسی به خون تفاوت شایان توجهی میان کشورهای با درآمد پایین و بالا وجود دارد. متاسفانه هنوز در ۶۰ کشور نرخ اهدای خون به ازای هزار نفر جمعیت کمتر از ۱۰ است که از این نظر کشور ما در وضعیت بسیار مناسبی قرار دارد.


رشد ۱۳ درصدی اهدای خون در ۵ ماهه نخست سال ۱۴۰۱
در پنج ماهه نخست امسال، یک میلیون و ۱۸۴ هزار نفر به مراکز و کلینیک های اهدای سراسر کشور مراجعه کردند که از این تعداد، ۹۵۷ هزار نفر موفق به اهدای خون شدند و طی این مدت، آمار اهدای خون نسبت به زمان مشابه سال قبل نزدیک به ۱۳ درصد رشد داشته است.
سخنگوی سازمان انتقال خون اظهار داشت: استانهای خراسان شمالی، کردستان و همدان به ترتیب با نزدیک به ۳۶ درصد، ۳۳ درصد و ۲۹ درصد بیشترین رشد شاخص اهدای خون را نسبت به سایر استانهای کشور در پنج ماهه ابتدای سال جاری نسبت به همین بازه زمانی در سال قبل به خود مختص کرده است.
عباس صداقت اضافه کرد: با همراهی هموطنان در استان تهران شاهد بیش از ۲۱ درصد رشد شاخص اهدای خون در پنج ماه نخست سال جاری نسبت به زمان مشابه در سال قبل بودیم.




وی افزود: انتقال خون در پنج ماه ابتدای امسال، حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار واحد انواع محصولات خون سالم با بالاترین استانداردهای تضمین کیفیت، برای پاسخ به نیاز مراکز درمانی کشور ساخته است.
صداقت با اشاره به اینکه «شاخص اهدای مستمر و باسابقه» که از فاکتورهای بسیار مهم در عرصه های بین الملل و ملی شمرده می شود و یکی از مؤلفه های تأثیرگذار در شاخص «ضریب سلامتی خون» است، اشاره کرد: این شاخص در پنج ماهه نخست سال جاری حدود ۸۵ درصد برآورد شده است.
سخنگوی سازمان انتقال خون درباره ی «شاخص اهدای خون بانوان» در کشور نیز اظهار داشت: مشارکت بانوان در اهدای خون، در پنج ماهه نخست سال جاری همچنان بصورت شایان توجهی کمتر از متوسط کشورهای توسعه یافته و کمی بیش از چهار درصد برآورد می شود.
بانوان استان لرستان در پنج ماهه نخست سال جاری با ۹ درصد مشارکت بیشترین اهدای خون را در میان دیگر استانهای کشور ثبت کردند
وی اضافه کرد: بانوان استان لرستان در پنج ماهه نخست سال جاری با ۹ درصد مشارکت بیشترین اهدای خون را در میان دیگر استانهای کشور ثبت کردند، پس از این استان، سهم اهدای بانوان استانهای کردستان و خراسان شمالی در ضمن پنج ماهه ابتدای سال جاری بیش از سایر استانهای کشور و به ترتیب نزدیک به ۹ و حدود ۸ درصد بوده است.
صداقت با اشاره به اهمیت افزایش اهدا اولی ها اظهار داشت: در طول این مدت حدود ۱۵۱ هزار نفر از اهداکنندگان خون، «اهداکننده بار اول» بوده اند که حدود ۱۶ درصد از کل موارد اهدای خون را در ضمن این مدت شامل می شوند.
ضرورت حرکت به سمت سه میلیون اهدای خون در سال
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران با اشاره به اینکه اهدای خون برای نجات جان بیماران نیازمند به خون لازم است بر ضرورت حرکت به سمت اهدا سه میلیون واحد خون در سال اصرار کرد.
اهدای خون علاوه بر نجات زندگی یک انسان، برای سلامتی اهداکننده نیز مفیدست و از آنجائیکه در سالهای آینده با افزایش سالمندی در کشور روبرو می باشیم طبیعی است که درخواست خون و فرآورده های آن بیشتر خواهد بود.
مصطفی جمالی اضافه کرد: در مجموعه انتقال خون همه اقدامات با مردم و اهداکنندگان معنا پیدا می کند و اهدای خون علاوه بر نجات زندگی یک انسان، برای سلامتی اهداکننده نیز مفیدست و از آنجائیکه در سالهای آینده با افزایش سالمندی در کشور روبرو می باشیم، طبیعی است که درخواست خون و فرآورده های آن نیز بیشتر خواهد بود.
وی اشاره کرد: جلب مشارکت بیشتر بانوان به اهدای خون از برنامه های مهم سازمان انتقال خون است که موجب استفاده از ظرفیت بانوان در تامین خون سالم و کافی می شود.
مدیرعامل سازمان انتقال خون با اشاره به اینکه در سال قبل حدود دو میلیون واحد خون اهدا شده و امسال نیز احتمالاً مقدار بیشتر را شاهد خواهیم بود؛ از رسانه ها خواست با تلاش بیش از پیش در حوزه فرهنگ سازی و تشویق به اهدای خون نقش مهمی را ایفا کنند.


منبع:

1401/06/26
10:51:29
415
0.0 / 5
موضوعهای خبر: استاندارد , زندگی , كیفیت , محصولات
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران المور در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۱
almur

المور

لاکشری و فشن

almur.ir - حقوق مادی و معنوی سایت المور محفوظ است