عشق در خانواده و ابراز آن از نظر دکتر تابع جماعت روانشناس خانواده در تهران چیست؟

عشق در خانواده و ابراز آن از نظر دکتر تابع جماعت روانشناس خانواده در تهران چیست؟ به گزارش المور آن چه روانشناسی امروز باور دارد آن است که رابطه ی موثر، از قوی ترین ابزار هایی است که انسان برای سالم زیستن در اختیار دارد.


به گزارش المور به نقل از ایسنا، بنابر اعلام انتخاب نو، طبق نظر روانشناس خانواده تهران رابطه ی موثر رابطه ای نیست که فقط نفع شخصی فرد را در بر داشته باشد، بلکه رابطه ای هدفمند است که در عین سودمندی دو طرفه بهبود وضعیت روانی هر دو طرف را به دنبال دارد. یکی از مهم ترین روابطی که ما در طول زندگی خود ایجاد می نماییم و انتظار داریم که نیاز دوست داشتن و دوست داشته شدن را تامین کند صمیمیت است و تحقق آن مستلزم تلاش فراوان است. ایجاد خانواده پر دوام و سرشار از عشق و محبت برای رسیدن به سلامت روانی یک ضرورت است و ایجاد این رابطه و دوام آن چیزی بیش از یک نیت خیر خواهانه است و به مهارت و تمرین و تعهد و پایبندی احتیاج دارد. انسان نیازهای جسمانی، عاطفی و ذهنی و معنوی را دارا است و بر آورده نشدن هر یک از نیاز ها می تواند تمام وجود فرد را رنجور سازد. یکی از مهم ترین این نیاز ها، نیاز به صمیمیت و عشق است که تامین نشدن آن، منجر به ناکامی در زندگی می شود.


عشق چیست؟
هرم سلسله مراتب نیاز های مازلو یک نظریه پنج لایه در روانشناسی است که مطرح می کند ما برای رسیدن به خود شکوفایی باید از مرحله ی اول و رفع نیاز های اساسی نظیر خوراک، مسکن و.... شروع نماییم. در ادامه و از مهم ترین مرحله از نیاز ها که می تواند ما را به سمت خود شکوفایی پیش ببرد، احساس تعلق، عشق و صمیمیت است. انسان در این مرحله هم خود و هم دیگران را از صمیم قلب دوست دارد و در این مرحله حرمت و کرامت انسانی شکوفا می گردد و به یک تشابه و تعلق بین خود و دیگران می رسد. عشق مثل هر هنری و همین طور بعنوان بالاترین هنر زندگی نیاز به آموزش دارد و اهتمام و خطا در این راه ممکنست ما را به تباهی بکشاند. طبق نظر مشاورین قبل ازدواج احساس تعلق و عشق نسبت به دیگران بعنوان یک هنر باید آموخته شود تا انسان بتواند مفهوم عشق را در خود پرورش و رشد دهد و متاسفانه خیلی از افراد در حوزه ی فراگیری و به کار گیری عشق قدمی بر نمی دارند و در نتیجه رابطه ی آنها در زندگی مشترک و خانواده با مشکلاتی همراه می شود. در ادامه به چند مورد از راه های ابراز عشق در خانواده اشاره می نماییم.
کلام تایید آمیز:
یک روش ابراز احساسی عشق، گفتن حرف هایی است که فرد را از لحاظ روانی تقویت می کند. خیلی از افراد قدرت قابل توجه تایید زبانی را نمی دانند. تعریف ها و تشکرات زبانی ابزار های قدرتمند برای بیان عشق هستند و به بهترین شکل در عبارات تایید آمیز ساده بیان می شوند. اگر بخواهیم عشق را بصورت کلامی نشان دهیم باید از کلمات محبت آمیز استفاده نمائیم و این مورد بستگی به نحوه ی صحبت کردن ما دارد. تشویق کردن فرد مقابل و تن صدا و لحن ملایم و بیان احساسات در راه افزایش صمیمیت تاثیر گذار هستند و با آگاه شدن نسبت به آنها می توان راه درست ابراز عشق را آموخت.
وقت گذاشتن برای یکدیگر:
زوج ها و خانواده ها برای ابراز عشق در صورتیکه زمان هایی را بطور شخصی و جداگانه می گذرانند، زمان های کنار هم بودن را هم با لذت و شادمانی سپری می کنند و تصمیم گیری های مشترک دارند و یکدیگر را حمایت می کنند و فعالیت ها و علایق مستقلی دارند و به کارهای یکدیگر هم علاقه و توجه نشان می دهند. اعضای خانواده، نزدیکی، صمیمیت و وفاداری عاطفی زیادی نسبت به روابط خود دارند و زمان های با هم بودن مهم تر از کارهای به تنهایی است و تاکید زیادی بر کنار هم قرار گرفتن دارند.
گوش کردن:
زمانی که افراد به خوبی درک می کنند که طرف مقابلشان چه می گوید، چه چیزی برایشان اهمیت دارد، شدت احساسی او درباره ی آن موضوع چقدر است و خواسته هایش را با چه احساساتی تقویت می کند ؛ سپس آنها می توانند نسبت به یکدیگر واکنش هایی هوشمندانه و مهر آمیز نشان دهند. اگر که همسران زمانی را برای درک کردن یکدیگر در نظر بگیرند و به هم عشق بورزند کودکان نیز این روش را یاد می گیرند و این مهارت می تواند در رابطه ی آنها بسیار تاثیر گذار باشد. وقتی این احساس را در وجود فرد مقابل بر می انگیزید که او را به خوبی درک و تایید می کنید گامی مهم در صمیمیت و ابراز عشق برمی دارید.


خیلی از افراد هستند که با توجه به این که خانواده ی خودرا بسیار دوست دارند ولی نمی توانند آنرا به خوبی ابراز کنند. در چنین شرایطی افراد نیاز دارند تا با یادگیری مهارت های ارتباطی عشق خودرا به خانواده ابراز نمایند و برای این مهارت ها می توانید با متخصصان مطب مشاوره ایرانی انتخاب نو با مدیریت دکتر محمدرضا تابع جماعت و دکتر نسرین باقری در ارتباط باشید. توانایی برقراری ارتباط یک مهارت ضروری در زندگی است و بنا بر این افراد باید به دنبال تقویت ارتباطات برای خروج از تنهایی و تقویت مهارت های برقراری ارتباط موثر و تداوم آن باشند. ارتباطی که به مفهوم به اشتراک گذاشتن تجربه ها، انتقال مدلول و مفهوم، تعریف شده است. عدم توانایی برقراری ارتباط موثر، یکی از عوامل اصلی ایجاد اختلالات روانی و رفتاری است. بنابراین، برای داشتن روابط موثر و رسیدن به تفاهم با دیگران نیاز است که افراد مهارت های ارتباطی را یاد بگیرند.
انتهای رپرتاژ آگهی



منبع:

1400/05/10
15:48:50
2674
0.0 / 5
موضوعهای خبر: زندگی , مد , هوشمند , وام
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران المور در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۳
almur

المور

لاکشری و فشن

almur.ir - حقوق مادی و معنوی سایت المور محفوظ است