در این مقاله قصد داریم تا ۳ منبع روشنایی را مورد بررسی قرار دهیم و درباره ی کاربردشان صحبت کنیم ویژگیها و انواع هر کدام را مورد بررسی قرار دهیم اگر علاقهمند به صنعت الکترونیک هستید حتما این مقاله را مطالعه کنید پس با فروشگاه اینترنتی باران الکترونیک همراه باشید.
وال واشر چیست
وال واشر از تعدادی لامپ کنار هم تشکیل شده است که در ابعاد مختلف هستند ، هر تعداد لامپ موجود در وال واشر بستگی به نوع پروژهای دارد که به میزان نور نیاز دارد.
وال واشر ها محصولات روشنایی به جای استفاده از پروژکتور ها هستند. در شرایطی که امکان استفاده از پروژکتور وجود نداشته باشد و همزمان نیاز به نور زیاد باشد، می توانید با خرید وال واشر این مسئله را حل کنید.
لامپ مورد استفاده وال واشر معمولا لامپ ال ای دی است.
از جمله ویژگی ها و مزایای وال واشر ال ای دی LED نسبت به لامپ های فلورسنت، بالا بودن فکوس LED ها و نور بسیار بالا می باشد.
مزایا و کاربردهای استفاده از وال واشر را برررسی می کنیم:
هماهنگی کامل با DMX
توان مصرفی پاییین
قابلیت نصب در زوایای مختلف
تداوم نور خروجی ثابت
پرتاب نور بیشتر وال واشر و پوشش نوری بیشتر لنز
کاربردهای وال واشر ال ای دی در زمینه های نمای ساختمان و تزئینات بسیار گسترده است و از جمله آن ها فروشگاه ها و رستوران ها و ساختمانهای تجاری است هستند. رشد گیاهان و نورپردازی آکواریوم های آب شیرین و آب شور، موارد پزشکی و عفونی هم از کاربردهای وال واشر ال ای دی است.
برای ایجاد روشنایی با نورهای نامتقارن، می توان تعداد سه و یا بیشتر از وال واشر رنگی رابه صورت خطی و کنار هم استفاده کرد. برای پوشش دهی کامل یک دیوار، به تعدادی از چراغ وال واشر که به صورت خطی کنار هم بسته شده اند نیاز است.
این محصولات با ظاهر متفاوت با حالت مربع و یا مستطیل وجود دارند و برای نورپردازی سقف نیز از آن ها استفاده می شود. این نسخه از چراغ های والواشر مربعی شکل معمولا در موزه ها، رستوران ها و یا شرکت های تجاری، که قصد برجسته نمودن سوژه و جلوه دهیی بیشتررا دارند و می خواهند قسمتی از فضا بیشتر در کانون توجه افراد قرار بگیرد، استفاده می شود.
ویژگی وال واشرها چیست
-
نصب آسان
-
کیفیت بالای نور
-
کیفیت بالای بدنه
-
مقاوم در برابر شرایط جوی
-
تنوع طیف رنگ در وال واشر رنگی
-
کاهش هزینه های نورپردازی
-
تنظیم زاویه تابش
-
افزایش طول وال واشر با متصل کردن چند وال واشر خطی
-
تغییراندازه برحسب نیاز
-
تنظیم شدت نور
-
مقاوم دربرابر ضربه
-
کنترل از راه دور (ریموت کنترل)
-
مجهزبه افکت های مختلف نورپردازی
برای خرید وال واشر میتوایند در ابعاد کیفیت نور مورد نظر آن را سفارش دهید.
پروژکتور روشنایی چیست؟
واژهی LED مخفف کلمه Light Emitting Diode است. در پروژکتور LED برای تولید نور از این دیودهای ساطع کنندهی نور استفاده شده است.
در واقع یک قطعه الکترونیکی متشکل از یک دیود نوری است که برای ایجاد نور یکنواخت و شفاف به منبع تغذیه متصل می شود.
یک منبع تغذیه مناسب و دیود ساطع کننده نور برای تولید و تابش نور مورد نیاز است.
این منبع تغذیه در واقع مهمترین بخش کا را بر عهده دارد زیرا در بیشتر موارد هنگامی که چراغ LED می سوزد ،به دلیل نوسانات ولتاژ و جریان ، منبع تغذیه دیود ساطع کننده نور را می سوزاند ، از این رو منبع تغذیه کاهش می یابد. و کیفیت اجزای آن و عمر لامپ در نورپردازی بسیار مهم است.
پروژکتور ۴ نوع متفاوت از پروژکتورهای روشنایی را دارد که هر چهارتا با هم در یک خانواده قرار میگیرند که شامل : پروژکتورهای LED و COB و SMD و خورشیدی هستند.
برای خرید این پروژکتورها ۴ تا گزینه دارید که هرکدام از آنها به شما توضیح خواهیم داد
پروژکتور SMD
واژهی SMD مخفف کلمات Surface Mounted Device است. در پروژکتور SMD هم مثل پروژکتور LED از دیودهای نورانی ال ای دی استفاده شده است ، در این پروژکتور از لامپ SMD استفاده شده است و نوری مانند نور خورشید دارد.
از مزایای پروژکتور اس ام دی میتوان به طول عمر بالای آن و مقاومت در برابر ضربه اشاره کرد. همچنین این پروژکتور مصرف برق کمی دارد و برای راهاندازی آن هم نیازی به جریان برق بالا نیست. با خرید انواع پروژکتو SMD میتوانید از آنها در محیطهای مرطوب و محیط هایی که در و معرض کرد و غبار قرار میگیرند نصب کرد زیرا که سیستم دفع حرارت دارد.
پروژکتور COB
واژهی COB کوتاه شدهی عبارت Chip on Board است.
ساختاراین پروژکتور به این صورت است که یک چیپ یک تکه دارد که نور را در محدودهی کوچکی تولید میکند.
مزایای مهم این پروژکتور اقتصادی بودن آن است زیرا دیودهای یک واتی نصب شده بر روی چیپ آن است. این دیودهای ساطع کنندهی نور، هزینهی ساخت ال ای دی را تا ۳۰ درصد کاهش داده است که بسیار برای کاربر به صرفه تر است این نوع از پروژکتورها دارای لنزهای اپتیکی هستند، در نتیجه انعطاف پذیری خوبی دارند و در موارد گستردهای استفاده میشوند همچنین در کنترل نوسان برق بسیار مقاوم هستند.
تفاوت پروژکتور COB و SMD
مهم ترین تفاوت این پروژکتورها از ساختارشان است ، تعداد دیودهای به کار رفته در پروژکتور COB بیشتر از پروژکتور SMD است )تعداد دیودهای COB ۹تا است)
تراشههای SMD اتصالات براساس تعداد دیودها انجام میشوند؛ اما در تراشههای COB، فقط یک مدار و ۲ اتصال وجود دارد و این اتصال به تعداد دیودها مرتبط نیست.
هر دو پروژکتورها مصرف برق کمی دارند، اما پروژکتور سی او بی به نسبت پروژکتور اس ام دی مصرف انرژی کمتری دارد.
نورپردازی در پروژکتورهای SMD رنگ های مختلف دارد.
اما این قابلیت در پروژکتورهای COB وجود ندارد؛ زیرا اتصالات روی بورد آن کم است و برای تولید رنگهای متفاوت نیاز به چندین کانال متفاوت بر روی بورد است. اگر تصمیم دارید از این پروژکتورها را در اتاق یا محیط اداری استفاده کنید، بهتر است از پروژکتور SMD استفاده کنید چون پراکندگی نور آنها به نسبت COB بهتر است. اما اگر میخواهید خیابانی را نورپردازی کنید، بهتر است از پروژکتور COB استفاده کنید.
درآخ باید گفت عملکرد پروژکتورهای COB به نسبت SMD بهتر و از نظر اقتصادی به صرفه تر است. اما با توجه به تفاوتهای پروژکتور SMD با COB که در بالا توضیح دادیم باید محل نصب و نوع پروژکتور را کشخص کنید
پروژکتور خورشیدی
پروژکتور خورشیدی نام انگلیسی آن solar projector است، این پروژکتور نور خورشید را به الکتریسیته تبدیل کرده و با ذخیره آن در باتری، روشنایی تولید میکند. همچنین قطعات تشکیلدهندهی ساختاری پروژکتور خورشیدی میتوان به چیپ ال ای دی، شارژر، باتری، قاب پروژکتور و سنسور حرکتی است.پروژکتور خورشیدی برای نورپردازی در محیط هایی با وسعت زیاد بسیار مناسب هستند در فضاهایی مانند نورپردازی استادیومها و سالنهای نمایش کارآمد دارند.
از مزایای دیگر این پروژکتور به عدم آسیب رساندن به محیط زیست میتوان اشاره کرد زیرا از انرژی خورشیدی استفاده میکنند علاوه بر این در صرفه جویی در کصرف برق دارند. برای خرید پروژکتور بسیار گزینه مناسبی هستند.
لامپ
امروزه در صنعت های مختلف لامپ نفش بسیار مهم و موثری دارد در روشنایی خیابانها تا استفاده در دستگاه های مختلف ، با پیشرفت علم و با گذر زمان انواع و اقسام متفاوتی از لامپها تولید شده که هرکدام ویژگی و کاربرد خودشان را دارد و در ابعاد کوناگون در اختیار کاربر گذاشته شده است در این مقاله هر کدام را برای شما در دسته بندی قرار دادهایم تا برای خرید لامپ مورد نیاز آگاهانه تصمیم بگیرید.
از انواع لامپها میتوان به این موارد اشاره کرد :
-
لامپ ال ای دی
-
لامپ هالوژنی
-
لامپ گازی
-
لامپ رشتهای
-
لامپ تزئینی
-
لامپ کم مصرف