بانك تسویه حساب های بین المللی؛
عمر پول نقد هنوز به آخر نرسیده است
المور: بانك پرداخت های بین المللی (بیس) اعلام نمود كه حتی هرچند امروز افراد بیشتری از كارت های اعتباری استفاده می نمایند، هنوز نشانه ای از این كه عمر پول نقد به آخر رسیده است، دیده نمی گردد.
به گزارش المور به نقل از مهر به نقل از رویترز، بانك تسویه حساب های بین المللی (بیس)، نماینده بانك های مركزی جهان، روز یكشنبه اعلام نمود كه حتی هرچند امروز افراد بیشتری از كارت های اعتباری، تلفن های همراه و یا حتی تكنولوژی تشخیص چهره، برای پرداخت به نمایش های خیابانی، خرید پیتزا و یا خیرات در كلیساها در روز یكشنبه، استفاده می نمایند، هنوز هیچ نشانه ای در خصوص این كه عمر پول نقد به آخر رسیده است، دیده نمی گردد.
بانك تسویه حساب های بین المللی (بیس) اعلام نمود كه ارزهای دیجیتال و بحث های پیرامون آنها مانند این كه آیا بالاخره پول نقد با همتایان دیجیتال خود جایگزین خواهد شد یا نه، بخشی از بحث گسترده تر در مورد ماهیت پول هستند.
بخش پرداخت ها این بحث را مطرح می كنند كه استفاده از پول نقد در حال كاهش است و ازاین رو لازم نیست آنها این همه دستگاه خودپرداز و شعب بانكی تدارك ببینند.
اما در آخرین بررسی ربع سالانه بیس، محققان نگاهی نزدیك تر بر این انداخته اند كه آیا پول نقد، ان طور كه برخی ادعا می كنند، به سنتی كه زمان آن گذشته تبدیل گشته است یا خیر.
هیونگ سان شین، مشاور اقتصادی بیس و سرپرست تحقیقات اظهار داشت: برخی نظرات بی رمق این تفكر را القا می كنند كه پول نقد سنتی مانند اسكناس و سكه خیلی سریع از مد خواهند افتاد.
او ادامه داد: علی رغم تمام پیشرفت های بوجود آمده در تكنولوژی های پرداخت، استفاده از پول نقد سنتی، همچنان در بیشتر اقتصادهای درحال ظهور، رو به افزایش است.
در واقع پول نقد در گردش از ۷ درصد تولید ناخالص جهان در سال ۲۰۰۰ به ۹ درصد در سال ۲۰۱۶ افزایش پیدا كرده است. هرچند در سوئد و چند جای دیگر با كاهش روبرو شده است.
شین اظهار داشت: سرسختی و بقای پول نقد بعنوان یك عنصر اجتماعی، اهمیت درك عملكردهای اقتصادی پول، فراتر از نوآوری های تكنولوژی را به ما یادآوری می كند.
شین ادامه داد: هرچند استفاده از كارت های اعتباری و بانكی در حال افزایش می باشد و از ۱۳ درصد تولید ناخالص جهان در ۲۰۰۰ به ۲۵ درصد در ۲۰۱۶ افزایش یافته است. مردم از كارت های بیشتری استفاده می نمایند و برای تبادلات خیلی كوچك تر هم آنها را به كار می گیرند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران المور در مورد این مطلب