فائو هشدار داد؛
مقاومت میكروبی امنیت غذایی ومعیشت میلیون ها كشاورز راتهدید می كند
به گزارش المور فائو اعلام نمود: مقاومت میكروبی امنیت غذایی ومعیشت میلیون ها كشاورز راتهدید می كند.
به گزارش المور به نقل از دفتر نمایندگی فائو در تهران، سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) در گزارشی با اشاره به مقاومت میکروبی (مقاومت آنتی بیوتیکی) بعنوان یک تهدید جهانی که نگرانی فزاینده ای را نسبت به سلامت انسان و دام به وجود آورده است، نسبت به نتایج جدی مقاومت میکروبی برای ایمنی و سلامت غذایی، امنیت غذایی و تغذیه و وضعیت اقتصادی میلیون ها خانوار زارع در سراسر جهان هشدار می دهد. مقاومت میکروبی به قابلیت میکروارگانیسم ها – باکتری ها، قارچ ها، ویروس ها و انگل ها – برای مقاومت در مقابل مواد ضد میکروبی – مانند آنتی بیوتیک ها – که قبل تر در درمان عفونت ها مؤثر بوده اند، اشاره دارد. در نتیجه این پدیده، داروهایی که زمانی برای درمان بیماریها مؤثر و کارا بودند، تأثیر کمتری داشته و یا بی فایده می شوند و به کاهش قابلیت درمان موفق عفونت ها منجر می شوند. به گزارش فائو، کاربرد نادرست یا بیش ازحد داروهای ضد میکروبی جهت درمان و جلوگیری از بیماریها در بخش دامداری، آبزی پروری و تولیدات زراعی اغلب با خطر بالقوه ظهور و گسترش میکروارگانیسم های مقاوم در مقابل مواد ضد میکروبی هم راه است. اقدامات سفارش شده برای مهار مقاومت میکروبی در زنجیره غذا تا کنون، مؤثرترین رویکرد برای محدود کردن استفاده از مواد ضدمیکروبی در بخش کشاورزی، کم کردن نیاز به درمان بیماریهای حیوانی و گیاهی است. این مسئله درباب دام ها و آبزیان، شامل اتخاذ شیوه های مناسب مدیریتی همچون امنیت زیستی، واکسیناسیون و تغذیه مناسب می باشد. در بخش تولیدات گیاهی، استفاده از رویه های تثبیت شده مدیریت یکپارچه آفات که شامل یک رویکرد نظام مند طراحی شده برای کاهش خسارات اقتصادی به محصولات زراعی و به حداقل رساندن خطرات برای مردم و محیط زیست است که علاوه بر افزایش عملکرد محصولات می توانند نیاز به درمان های ضدمیکروبی (آنتی بیوتیکی) را نیز کاهش دهند. در سطح تولیدی، فائو از اجرای شیوه ها و اقدامات مناسب بهداشتی حمایت می کند، شیوه ها و اقداماتی که هدف آنها جلوگیری از آلودگی ها و همین طور تشویق استفاده مسئولانه از داروهای ضدمیکروبی – آنتی بیوتیک ها – برای کاهش خطرات در رابطه با ایمنی و سلامت غذایی است. این مسئله شامل گستره ای فراتر از مزارع کشاورزی بوده و در برگیرنده پایبندی تمامی بخش ها و افراد دخیل در تولید و کسب وکارهای در رابطه با مواد غذایی به شیوه های مناسب بهداشتی است، مسئله ای که باید بوسیله یک نظام بازرسی مبتنی بر خطر اجرائی شود.
منبع: المور
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران المور در مورد این مطلب