بیم و امیدها در بازار نفت

بیم و امیدها در بازار نفت به گزارش المور با كاهش ذخایر جهانی نفت و به دنبال آن رشد قیمت طلای سیاه، احتمالات برای توجیه پذیر بودن تولید نفت شنی قوت گرفت.



به گزارش المور به نقل از مهر، بررسی ها نشان داده است به دنبال توافق اعضای اوپك و غیراوپك در ماههای پایانی سال ۲۰۱۷ برای تمدید كاهش تولید نفت، میزان ذخیره نفت موجود كاهش و در نتیجه قیمت این طلای سیاه رو به افزایش گذاشت و حتی رقم بالای ۶۸ دلار را تجربه كرده است؛ به نحوی كه در ایام نخست ماه نوامبر سال ۲۰۱۷ میلادی، با رشد ۰. ۶ درصدی، قیمت هر بشكه نفت به ۶۲ دلار و ۴۹ سنت رسید.
بر این اساس، رصد قیمت های هفتگی نفت اوپك در ماه های پایانی سال ۲۰۱۷ میلادی، نشان از روند رو به رشد ولو اندك دارد و در این میان، تحلیلگران معتقدند تغییرات فوری در سیاست عربستان، بعنوان بزرگترین صادركننده نفت در جهان، در جهت عرضه اولیه سهام غول نفتی آرامكو و همینطور دستگیری های اخیر، بازار نفت را دچار جهشی اساسی كرده؛ این در حالی است كه، كاهش میزان فعالیت های حفاری در آمریكا به علت تعهدات اخیر اوپك نیز، سبب شده میزان عرضه در بازار نسبت به گذشته كاهش پیدا كند؛ اما برخی كارشناسان دلیل افزایش قیمت نفت را جلسه وزرای انرژی روسیه، عربستان، ازبكستان و قراقستان می دانند كه طی آن، توافقی در خصوص كاهش میزان ذخایر جهانی نفت صورت گرفته است.
شیرینی رشد تقاضا نفت در كام اوپكی ها
در ادامه روند افزایش قیمت در كمتر از یك ماه برای نفت سبك ایران كه افزایش ۱۳ سنتی را رقم زده و قیمت را به ۶۳ دلار و ۳۶ سنت برای هر بشكه رسانده است، كارشناسان مهم ترین دلیل این افزایش قیمت را رشد تقاضا می دانند. در همین راستا، اداره اطلاعات انرژی آمریكا برآورد خود از رشد تقاضای نفت امسال میلادی را ۱۰۰ هزار بشكه نسبت به برآورد پیشین افزایش داد. ه است
در گزارش ماهانه این نهاد همینطور اعلام شده است: تقاضای روزانه نفت جهان در سال ۲۰۱۹ میلادی به ۱۰۱ میلیون و ۷۶۰ هزار بشكه می رسد كه یك میلیون و ۶۵۰ هزار بشكه بیشتر از تقاضای روزانه نفت در سال ۲۰۱۸ میلادی خواهد بود. این افزایش تقاضا به مفهوم تولید بیشتر نفت است؛ آن هم تولیدی كه در صورت رشد قیمت، می تواند رقیب خود یعنی نفت شنی (شیل اویل ) را به میدان بخواند و این همان چیزی است كه بعضی از تولیدكنندگان نفت متعارف را نگران می كند.
بازگشت شیل اویل ها
در همین حال فاتح بیرول، رئیس آژانس بین المللی انرژی، با لحنی هشدارگونه اعلام می كند كه قیمت ۶۵ تا ۷۰ دلاری نفت، اكنون برای تولیدكنندگان خوب است، اما این خطر وجود دارد كه این قیمت باعث تشویق به عرضه مازاد از جانب تولیدكنندگان نفت شیل در آمریكا شود. از سویی دیگر، با عنایت به تأثیر منفی بحران اقتصادی ونزوئلا بر تولید نفت این كشور، ممكن است عرضه نفت از جانب این عضو اوپك در سال ۲۰۱۸ میلادی باز هم كاهش یابد.
رشد قیمت كوتاه مدت است
در ادامه این گمانه زنی ها، الكساندر نواك، وزیر انرژی روسیه، اعلام نمود: وزیران چند كشور امضاءكننده توافق جهانی كاهش تولید نفت، هفته آینده درباره احتمال خروج آرام از این توافق مذاكره می كنند؛ ضمن اینكه رشد كنونی قیمت نفت كوتاه مدت است و در نشست آینده كمیته وزارتی نظارت بر توافق جهانی كاهش تولید نفت كه مقرر است ۲۱ ژانویه (یكم بهمن ماه) در عمان برگزار شود، درباره این وضع با نمایندگان دیگر كشورهای عضو این توافق مذاكره می كند.
وزیر انرژی روسیه همینطور درباره مسائل مربوط به خروج احتمالی از توافق جهانی كاهش تولید نفت، اضافه كرد: گمان نمی كنم شخصی مانع گفت وگوی ما درباره این مسائل شود.
نباید وحشت كرد
به موازات این اظهارنظر از جانب بزرگترین غیر اوپكی، سهیل المزروعی، وزیر انرژی امارات، اظهار داشت: لازم نیست سازمان كشورهای صادركننده نفت (اوپك) در واكنش به جهش قیمت نفت، برای تغییر توافق جهانی كاهش تولید نفت شتاب كند.
به گفته وی، تقاضای بالای جهانی و كاهش سطح بالای ذخیره سازی های نفت به دنبال توافق جهانی كاهش تولید نفت، از دلایل رشد قیمت نفت امسال میلادی و عبور قیمت شاخص برنت از مرز ۷۰ دلار برای هر بشكه، بوده است و تنش های سیاسی تنها دلیل این افزایش قیمت نیستند.
وزیر انرژی امارات اظهار داشت: ما با نگاه به قیمت نفت در یك روز خاص، تصمیم نمی گیریم كه تغییر رویه داشته باشیم؛ بلكه باید به بازار فرصت بدهیم. در این میان؛ گمان نمی كنم بنیادهای بازار به میزانی تغییر كرده باشند كه لازم باشد به فكر تغییر توافق بیفتیم یا وحشت كنیم؛ همینطور نیازی نیست كه برای گمانه زنی درباره واكنش های احتمالی عجله كنیم؛ این در شرایطی است كه حذف عرضه مازاد و رساندن سطح ذخیره سازی نفت به میانگین پنج ساله، نیازمند زمان است.
تمایلی برای قیمت بالای ۶۰ دلار نیست
حسن ختام تمام این گمانه زنی ها را می توان در گفته های بیژن زنگنه، وزیر نفت دنبال كرد. طبق گفته این مقام مسئول، اوپكی ها به علت توجیه پذیرشدن تولید شیل اویل در صورت بالا رفتن قیمت، تمایل زیادی به افزایش قیمت نفت برنت بالاتر از ۶۰ دلار برای هر بشكه ندارند.
زنگنه با اشاره به افزایش قیمت نفت در ایام اخیر اظهار داشت: افزایش قیمت ها به علت كاهش تولید نفت ازسوی كشورهای عضو و غیرعضو سازمان كشورهای صادركننده نفت (اوپك) روی داده است. البته در فصل زمستان هستیم و در این فصل قیمت ها به علت بالا رفتن تقاضا برای فرآورده های نفتی افزایش می یابد.

 

1396/10/24
18:45:28
4730
5.0 / 5
موضوعهای خبر: آمریكا , افزایش قیمت , بازار , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران المور در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۳
almur

المور

لاکشری و فشن

almur.ir - حقوق مادی و معنوی سایت المور محفوظ است