دهانت را می بویند مبادا آجیل شب عید خورده باشی!

دهانت را می بویند مبادا آجیل شب عید خورده باشی! به گزارش المور انواع آجیل از قدیم الایام پای ثابت مراسم مختلف ما از جشن های ملی تا حتی مذهبی بوده است.


به گزارش المور به نقل از ایسنا، بنابراعلام حاجی بادومی، طبقه بندی آجیل بسته به فرهنگ های مختلف متفاوت است، اما نفس حضور آن ثابت است (مثلا در نوروز یا جشن چهارشنبه سوری). در لغت نامه ها که بگردید در جواب سؤال «آجیل چیست» به چنین چیزی می رسید: «مجموع پسته، بادام، نخود، فندق، تخمه کدو و تخمه هندوانه تفت داده و نمک زده یا آچارده» (به نقل از لغت نامه دهخدا). هر چند بعدها چند مورد هم کم و زیاد شده. مثلا نخودچی دیگر کمتر استفاده می شود و جای آنرا بادام هندی یا تخمه جابانی (همان ژاپنی خودمان!) گرفته است.
حالا دیگر تصور آجیل بدون حضور چنین عزیزانی، غیر ممکن است! آجیل شور و آجیل شیرین دو دسته بندی کلی هستند که می توانند شامل آجیل خام و یا آجیل بوداده شوند.
آجیل اعلاء یا همان آجیل لاکچری که در بسته های شیک و پیک عرضه می شود، در دنیا برای خودش اسم و رسمی به هم زده… خلاصه که جز اینکه یک خوردنی بسیار لذیذ و خوشمزه ست، یک طور نماد فرهنگی هم برای مملکت ماست. امروز می خواهیم مختصری به معرفی انواع آجیل بپردازیم و آجیل و خشکبار حاجی بادومی را هم به شما معرفی نماییم.
ایران، عید نوروز و قصه بلندبالای آجیل
اگر در خانه های ایرانی کودکی کرده باشید، بطور قطع در ایام منتهی به سال نو، درگیر عملیات تعقیب و گریز برای پیدا کردن آجیل شب عید شده اید! عملیاتی که فارغ از پیروزی یا شکست، همیشه هیجان مخصوص به خودش را داشت.
هیجانی که اگر به موفقیت ختم نمی شد می توانست با ضربات سنگینِ پرتاب دمپاییِ حضرت مادر، به ضرب و جرح کوچکی هم بینجامد! خلاصه که بوی آجیل شب عید، سرآغاز مأموریت غیر ممکنی بود که برای موفقیت در آن لازم بود گاهی از تام کروز و استعدادهای جاسوسی اش یاری بگیریم؛ تا پستوهای خانه را فتح کرده و در نهایت بتوانیم آجیل نوروزی بخوریم.
حالا از شوخی که بگذریم این جنگ و دعوای ابدی بین مادرها و فرزندها علت داشته و دارد! هیچ خانواده ای متمایل نیست که ظرف آجیل و شیرینی شب عیدشان، ساعتی بعد از سال تحویل از پسته و بادام هندی خالی باشد! به علاوه با عنایت به زمانبندی نامناسبِ حملات و ضدحملات میهمانان نوروزی، می تواند آذوقه آجیل نوروز خانواده ها را درست سر بزنگاه با کمبود مواجه کند.
این هم فلسفه تعقیب و گریزهای سنتی برای کشف محموله های آجیل نوروزی!
انواع آجیل شب عید
باآنکه اقلام آجیل های مناسبتی در ایران اغلب با هم اشتراکات زیادی دارد، اما آجیل شب عید معمولا پرطرفدارترین مناسبتی است که در آن انواع آجیل مصرف می شود و آجیل های مخصوص به خود دارد. اگر از انواع آجیل که بخواهیم بگوییم به صورت کلی دو نوع است یعنی آجیل خام و آجیل بو داده:
آجیل خام
اگر اجزای تشکیل دهنده ی آجیل مانند پسته، فندق، بادام هندی، بادام درختی و انواع تخمه ها بدون اینکه تفت داده شوند و افزونه ای به آنها اضافه شود استفاده شوند این یعنی آجیل خام، که چون بدون نمک است برای سلامتی بدن مفیدتر است و در ضمن در صورت خام بودن خیلی راحتتر میتوان کیفیت آجیل مانند کهنه یا قدیمی بودن آنرا تشخیص داد چون که آن ماده ی مشکی رنگی روی آجیل کهنه می نشیند و در این صورت خیلی آسان قابل تشخیص می باشد.
آجیل بوداده
آجیل بوداده معمولا همان آجیلی است که در انواع مناسبت ها استفاده می شود چون که گرما دیده و با نمک تفت داده شده و طعم دار و رنگ دار شده است و مزه ی بسیار بهتری دارد و معمولا برای پذیرایی کردن از میهمان بهترین نوع آجیل است اما خب در خلال گرما دیده شدن بخشی از ویتامین های خویش را از دست داده است.
از آن جایی که امکان دارد در فرآیند حرارت دیدن آجیل ها صدمه ببیند و رنگ و بوی آنها تغییر محسوسی بکند پس فرآیند حساسی است چون که وقتی آجیل بوداده می شود راه تمیز دادن کهنگی و تازه بودن آن مسدود و سخت می شود.
آجیل شیرین
این مدل آجیل از آن دسته از آجیل های خام به حساب می آید که از قاطی کردن خشکباری مانند انجیر خشک، کشمش و توت خشک تشکیل می شود که به باعث حضور این اقلام به آن آجیل شیرین می گویند به همراه مغز فندق، مغز گردو، مغزهای بادام خام چه درختی چه هندی است که به دلیل بوداده نشدن و تفت داده نشدن در نمک بسیار مغذی و سالم می باشد.
آجیل چهار مغز
و باز هم همان چهار مغز آشنا بادام درختی، بادام هندی، فندق و پسته چهار رفیق جدا نشدنی که جمعشان از گران ترین جمع های آجیل ها است و از همه مدل آجیل معروف تر و محبوب تر هستند و مورد استفاده ترین آجیل شب عید هم بشمار می رود و زمانی که اسم آجیل شب عید می آید بدون درنگ ذهن ها به سمت آجیل چهار مغز می رود.
آجیل مخلوط
در این نوع آجیل دیگر ما آجیل ها را به صورت قاطی تهیه نمی نماییم و هر کدام را جدا جدا باب طبع و دندان خودمان خرید کرده و با هم طبق سلیقه ی خود مخلوط می نماییم که این هم روش شایعی است که اغلب مردم از آن می توانند استفاده کنند.
انتهای رپرتاژ آگهی



منبع:

1399/12/24
22:41:03
1174
0.0 / 5
موضوعهای خبر: كیفیت , لاكچری , مد
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران المور در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۴
almur

المور

لاکشری و فشن

almur.ir - حقوق مادی و معنوی سایت المور محفوظ است