چالش های امروز در آینه نوستالژی چلوکبابی حاجی مولوی قصه انتخاب است
المور: المور: کارگردان نمایش چلوکبابی حاجی مولوی اظهار داشت که هرچند این نمایش در سال 46 روایت می شود اما مسایل و چالش های امروز را بیان می کند.
به گزارش المور به نقل از مهر، رها حاجی زینل کارگردان نمایش «چلوکبابی حاجی مولوی» که این شب ها در عمارت نوفل لوشاتو روی صحنه رفته است در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: نمایش «چلوکبابی حاجی مولوی» داستان پسر یک خانواده اشرافی و تعزیه خوان است که تصمیم می گیرد تا برای رونق چلوکبابی و تبلیغ آن جمعی از افراد دربار، شهربانی و بازار را دعوت کند. پدر و مادر او فوت کرده اند و در حقیقت بی بی این خانواده را مدیریت می کند. او یک تنه با این تصمیم پسر مخالفت می کند و به رغم اصرارهای او پسر این مهمانی را برگزاری می کند اما اتفاقی در آن می افتد که همه چیز را تغییر می دهد. وی درباره ی چرایی انتخاب این نمایشنامه اظهار داشت: این قصه، قصه انتخاب است. گاهی انتخاب می تواند مسیر ما را به نحوی پیش ببرد که سود یا ضرری تا سال ها با ما همراه باشد. بحث تعزیه و دربار بیشتر جنبه تزئینی دارد تا کلیت قصه را به جلو ببرد. انتخاب در این نمایش به چالش کشیده می شود. همین طور این مسئله قابل کتمان نیست که ما هنوز هم خانواده هایی داریم که تعصب های اذیت کننده ای دارند طوری که گاهی حق انتخاب برای زنان به صورت غیرقابل قبولی محدود می شود. شخصیت دخترِ شیرینی خورده نمایش از خانواده اش می خواهد تا اجازه دهند او امسال نقش زینب را برای تعزیه بخواند اما مادرش مخالفت می کند. داستان تنها مربوط و محدود به سال ۴۶ نمی شود و حرف های نمایش برای مخاطبان امروز است. کماکان اگر این داستان را ببینیم می توانیم با خیلی از بخش های آن همذات پنداری نماییم و اتفاقات و مسایل آن بطورکامل به روز است.
وی درباره ی میزان تمرین های نمایش و انتخاب بازیگران توضیح داد: تنها ۲ ماه تمرین داشتیم و در راه تمرین با چالش های مختلفی مواجه شدیم و ناگزیر به دلیل بیماری یک تغییر بازیگر داشتیم. از سه، چهار روز پیش اجراهای ما شروع شده و قبل از عید تعدادی اجرا خواهیم داشت و بعد از توقفی هشت روزه باردیگر اجراهایمان را از سر می گیریم. بازیگران ما همه از بازیگران حرفه ای و و کارکرده هستند. ابتدا رضا بهرامی و نساء یوسفی و محمدعلی سلیمان تاش را مورد بررسی قرار دادیم. از رضا بهرامی «خاک سفید» و از نساء یوسفی نمایش «جن زدگان» را را دیده بودم. دنبال خانواده ای می گشتم که وقتی راجع به نوستالژی ها و گذشته گفته می شود درک خوبی از آن فضا داشته باشند و برای همین از بازیگرانی استفاده کردم که خودشان رده سنی ۴۰، ۴۵ سال را دارند و نوستالژی را تجربه کرده اند. جنس بازی سلیمان تاش به نحوی بود که به خوبی شکل طنازی شخصیت را هم در ظاهر و هم در نحو بازی پرداخت می کرد. سامان کرمی به علت جثه و نوع بازی اش در کمدی ها تأثیر بسیار خوبی دارد. نیلوفر ذوالفقاری و سحر گلشیرازی هم بازیگرانی بودند که پیش از این تجربه های خوبی در تئاتر داشتند. این کارگردان تئاتر درباره ی سالن اجرا بیان نمود: نوفل لوشاتو نسبت به سالن های دیگر شرایط مالی مناسب تری فراهم نموده بود تا گروه ها مسیر اجرایشان هموارتر شود. من در ۱۶ اجرائی که داشته ام حدود ۱۲ تایشان را در همین جا اجرا کرده ام. اگر اجرائی خوب باشد آنها از آن حمایت می کنند و ما توانستیم این نمایش را به حمایت و تهیه کنندگی داوود نامور در سالن خود او روی صحنه ببریم. البته با چالش های اقتصادی قابل توجهی هم مواجه شدیم. بازیگران ما همه دستمزد داشتند و گریمور و صحنه و تبلیغات همه هزینه های قابل توجهی داشت و ما برای روی صحنه بردن این نمایش با سختی ها و چالش های بسیاری مواجه شدیم.
حاجی زینل در انتها اظهار داشت: خیلی ها آمدند و گفتند ما هم خندیدیم، هم گریه کردیم، هم به فکر فرو رفتیم. گاهی به شخصیت ها حق می دادیم و گاهی حق را از آنها می گرفتیم. خدا را شکر در این چند شب با استقبال زیادی مواجه شدیم. با وجود ایام عید تصور می کردم که فروش ما ضربه بخورد اما این گونه نشد و مخاطبان به سالن ما آمدند و دیدند و تحلیل کردند. این نمایش هم بار کمدی داشت و هم بار اندوه. از تیم پروژه که به من اعتماد کردند سپاسگزارم. این نمایش حاصل تلاش یک کار تیمی و گروهی است و دغدغه ما این بود تا یک اثر فاخر و هنری را روی صحنه ببریم. از اعتماد علی صفری نویسنده کار خیلی ممنونم و همین طور از تلاشهای داوود نامور تهیه کننده اثر که علاوه بر درآمدزایی دغدغه هنری دارد. نمایش «چلوکبابی حاجی مولوی» از ۲۱ اسفند تا ۱۵ فروردین هر شب ساعت ۱۹: ۳۰ در عمارت نوفل لوشاتو روی صحنه می رود. عوامل اصلی این نمایش عبارتند از نویسنده: علی صفری، کارگردان: رها حاجی زینل، تهیه کننده: داوود نامور، بازیگران: نساء یوسفی، رضا بهرامی، آرام نیک بین، سحر گلشیرازی، نیلوفر ذوالفقاری، محمدعلی سلیمان تاش، محمدحسین آرمیده. در خلاصه داستان این نمایش آمده است: خانواده مولوی صاحب یکی از قدیمی ترین چلوکبابی های تهران هستند، پسر بزرگ خانواده برای رونق بیشتر چلوکبابی در صدد برگزاری یک مهمانی بزرگ است اما این ولیمه آن طور که باید پیش نرفته و به یک تراژدی می انجامد.
منبع: almur.ir
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران المور در مورد این مطلب