مدیرعامل بانك كارآفرین:

استفاده از عقود قسطی عامل کاهش ناترازی بانک ها

استفاده از عقود قسطی عامل کاهش ناترازی بانک ها به گزارش المور، مدیرعامل بانک کارآفرین در سی وسومین همایش بانکداری اسلامی اظهار داشت: استفاده از عقود قسطی می تواند در کاهش اختلال در رشد ترازنامه بانکها اثرگذار باشد و باید به سمت استفاده از عقود قسطی در بانکها حرکت نماییم.


به گزارش المور به نقل از روابط عمومی بانک کارآفرین، سی وسومین همایش بانکداری اسلامی از روز گذشته (هفتم شهریور ماه) شروع به کار کرد و تا امروز ادامه داشت. در روز دوم این همایش که به عرضه مقالات تخصصی اختصاص یافت دکتر احمد بهاروندی، مدیرعامل بانک کارآفرین به عرضه مقاله ای پرداخت.
مدیرعامل بانک کارآفرین در مقاله خود به بررسی اثر تمرکز سبد اعتباری بانکها بر اختلال رشد ترازنامه بانکها پرداخت. همینطور در این مقاله سنجه ای جدید با عنوان اختلال در رشد ترازنامه بانک، برای محاسبه ناترازی در شبکه بانکی عرضه کرد.
اساس و شالوده تحقیق دکتر بهاروندی برپایه آیه هفت سوره مبارکه حشر با تاکید بر برقراری عدالت برای تمامی آحاد اجتماعی بود.
در این عرضه مدیرعامل بانک کارآفرین تاکید کرد: کارکرد و نقش بانکها بعنوان واسطه گر مالی تجمیع و بازتخصیص منابع است.
وی در مقاله خود ضرورت ایجاد گردش در اعتبار بین آحاد اقتصادی، بعنوان یکی از مهم ترین شاخصهای عدالت در تخصیص تسهیلات را هم مورد تاکید قرار داد.
نکته مهم و قابل توجه دیگری که در این مقاله به آن اشاره شده گردش تسهیلات بین متقاضیان متفاوت بعنوان یکی از پیشران های اصلی رشد اقتصادی می باشد، اما در عین حال در یک اقتصاد با وجود تورم های مزمن نسبتاً بالا بدیهی است که گیرندگان تسهیلات کلان میل به تمدید اصل تسهیلات داشته باشند.
مدیرعامل بانک در مقاله نشان داد: برپایه آخرین اطلاعات منسجم انتشار یافته توسط بانک مرکزی در اسفند ماه ۱۴۰۱ حدود ۴۰٪ از تسهیلات بانکها تسهیلات کلان جاری و غیرجاری است و این مهم در صورت عدم گردش بین متقاضیان متفاوت می تواند سبب کاهش نقدینگی بعضی از بنگاه های اقتصادی بویژه SME ها باشد.
دکتر بهاروندی در قسمت دیگری از مقاله اظهار داشت: با عنایت به اطلاعات انتشار یافته توسط بانک جهانی در مورد دسترسی به خدمات مالی خانوار بعنوان یکی دیگر از کانال های اثر پذیر در اختلال رشد ترازنامه بانک ها، نشان داده شد که دسترسی به خدمات مالی برای اشخاص بیشتر از ۱۵ سال حدود ۲۵ درصد است.
وی ادامه داد: این نسبت در قیاس با سایر کشورهای خاورمیانه و آفریقای شمالی بیشتر است اما نسبت به کشورهای با درآمد بالاتر که به صورت میانگین حدود ۵۴٪ هستند اندکی پایین است.
در نهایت مدیرعامل بانک توضیح داد: برپایه نتایج مدل اقتصادسنجی تخمین زده شده که عاملهای مهم اثرگذار کمی بر اختلال ترازنامه بانکها عبارت از تمرکز سبد اعتباری بانک ها، نرخ بازدهی دارایی های بانک، حجم میزان اقلام زیر خط و همینطور نسبت بدهی به دارایی بانکها است.
لازم به ذکر است که این مقاله با هدایت دکتر بهاروندی، مدیرعامل بانک کارآفرین و همکاری سایر کارشناسان بانک، همچون دکتر هادی حیدری، مدیر ریسک و مطالعات اقتصادی، راضیه پاپی، کارشناس ریسک و راضیه کریم الهی کارشناس ریسک تهیه شده است.
انتهای رپرتاژ آگهی



منبع:

1402/06/11
08:27:13
379
0.0 / 5
موضوعهای خبر: اقتصاد , بانك , بانك مركزی , تخصصی
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران المور در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۴
almur

المور

لاکشری و فشن

almur.ir - حقوق مادی و معنوی سایت المور محفوظ است