چطور یک حسابدار حرفه ای شویم؟
به گزارش المور، یک حسابدار حرفه ای باید اطلاعات واحد اقتصادی را به درستی جمع آوری و طبقه بندی کند و به ترازنامه کاملا واقف باشد تا بتواند به درستی تصمیم گیری کرده و مانع از ورشکستگی شرکت شود. یک حسابدار حرفه ای علاوه بر اینکه باید از قوانین و استانداردهای حسابداری آگاهی کامل داشته باشد باید با قوانین حسابرسی و مالیاتی هم آشنا باشد.
به گزارش المور به نقل از سماحساب، یکی از اصلی ترین بخش های هر شرکت و سازمانی حسابداری است که کلیه وقایع مالی در قسمت حسابداری جمع آوری می شود. حسابدار هم شخصی است که کلیه وقایع و رویدادهای مالی را ثبت کرده و گزارش های لازم را به مدیران عرضه می دهد. یکی از مهم ترین وظایف یک حسابدار شناسایی، اندازه گیری، ثبت اطلاعات و گزارش دادن آنها به استفاده کنندگان برای قضاوت و تصمیم گیری آگاهانه است.
خصوصیات حسابدار حرفه ای برای اینکه بتوان به یک حسابدار خبره و حرفه ای تبدیل شد باید به برخی نکات توجه کرد و آنها را به کار برد تا ضمن تبدیل شدن به حسابداری مجرب و حرفه ای از مزایای بهتری هم بهره مند شد. بعضی از این نکات که در اینجا به ذکر آنها می پردازیم به شرح زیر هستند:
مطالعه قوانین: یکی از اصلی ترین کارهایی که یک حسابدار حرفه ای باید انجام دهد مطالعه قوانین مالیاتی، قوانین تأمین اجتماعی، حقوق تجارت و غیره است. کار با نرم افزارهای مختلف حسابداری: نرم افزارهای حسابداری مختلف و متنوعی وجود دارند و یک حسابدار حرفه ای باید با شیوه کار آنها آشنا بوده و تسلط کافی داشته باشد. آشنایی با اکسل: اکسل یکی از نرم افزارهای بسیار پرکاربرد در حسابداری است که حسابداران باید به آن تسلط داشته باشند؛ چونکه از راه این نرم افزار میتوان خیلی از محاسبات و گزارش ها همچون استهلاک و حقوق و بیمه و غیره را تهیه کرد و بعنوان اطلاعات جانبی از آن استفاده نمود. نگهداری اسناد و مدارک: حسابداران باید تمامی اسناد و مدارک و نامه هایی را که برای محاسبات و ثبت های حسابداری مورد استفاده قرار می دهند به صورت دقیق و منظم و طبقه بندی شده نگهداری کنند. رعایت نمودن اصول بایگانی اسناد و مدارک: حسابداران حرفه ای را باید اسناد و مدارک را بگونه ای بایگانی و طبقه بندی کنند که در صورت نیاز در سریع ترین زمان آنرا در دسترس داشته باشند. دریافت تأییدیه دریافت و پرداخت: یک حسابدار حرفه ای باید برای کارهای جزئی و مواردی مانند پرداخت و صدور چک، تسویه حساب، حقوق کارکنان و غیره از مدیر شرکت و افراد مافوق خود تأییدیه های لازم را دریافت کند و آنها را بایگانی و نگهداری نماید. ثبت بموقع اسناد: در یک شرکت حسابداری اسناد حسابداری باید بموقع ثبت شوند تا گزارش ها به روز باشند. عرضه گزارش های دقیق به مدیران: گزارشاتی که حسابدار عرضه می دهد باید درست و شفاف و دقیق باشد تا مدیران و تصمیم گیرندگان شرکت بتوانند با اتکا به آنها تصمیمات لازم را بگیرند و در صورتیکه ابهامی در آنها وجود داشت سریعاً آنرا برطرف نموده و به مدیران و ذی نفعان اعلام کند. رازداری و امانت داری: اطلاعات و اسنادی مانند موجودی حساب بانکی شرکت، سود و زیان شرکت، مطالبات و بدهی ها و غیره که در دسترس حسابدار قرار داده می شود محرمانه بوده و باید از افشای آنها خودداری کند. تهیه نسخه پشتیبان از اطلاعات: حسابدار حرفه ای باید قبل از انجام هر تغییر و عملیاتی در نرم افزار مانند حذف یا ویرایش یا باطل نمودن اسناد، انتقال نرم افزار به سیستم دیگر و در انتها روز و بعد از اتمام ثبت ها و بستن حساب ها از اطلاعات نرم افزار نسخه پشتیبان تهیه نماید و آنرا در چندین جای مختلف نگهداری نماید تا در صورتیکه هر گونه مشکلی برای نرم افزار پیش آمد به سادگی به آخرین اطلاعات ثبت شده در نرم افزار دسترسی داشته باشد. تمدید قراردادهای پشتیبانی نرم افزار: نرم افزارهای حسابداری معمولا برای مدتی پشتیبانی مجانی دارند و بعد از اتمام آن باید برای دریافت خدمات پشتیبانی قرارداد منعقد نموده و وجهی را پرداخت کرد تا در صورتیکه هر گونه مشکلی برای نرم افزار پیش آمد بتوان از خدمات پشتیبانی شرکت سازنده استفاده نمود.
مهارت های حسابدار حرفه ای برای استخدام در هر شرکت یا سازمانی بعنوان حسابدار تفاوت زیادی بین حقوق و مزایای حسابدار تازه کار و حرفه ای وجود دارد. تفاوت حسابدار تازه کار و حرفه ای در میزان مهارت ها و خصوصیت های آنها است و تمامی این مهارت ها در طول زمان و با تجربه کاری به دست می آیند. یک حسابدار حرفه ای همواره برای کسب اطلاعات و یادگیری مطالب جدید تلاش می کند.
بعضی از مهارت ها و خصوصیت های حسابداران حرفه ای و موفق عبارتند از:
مسلط بودن به اصول و مفاهیم حسابداری داشتن رزومه خیلی خوب و قوی مهارت تجزیه وتحلیل قوی آشنایی با نرم افزارهای مختلف حسابداری یادگیری دوره های کاربردی و مختص ورود به بازار کار
آموزش حسابداری حرفه ای افرادی که در رشته حسابداری تحصیل کرده اند و یا افرادی که با این حرفه آشنایی نداشته و می خواهند حسابداری را از ابتدا یاد بگیرند می توانند به آموزشگاه های حسابداری مراجعه نموده و دوره های لازم را بگذرانند. بعد از گذراندن دوره های مقدماتی می توانید بعنوان حسابدار تازه کار وارد بازار کار شده و استخدام شوید و برای پیشرفت و حرفه ای شدن در این رشته باید دوره های پیشرفته حسابداری را هم پشت سر بگذارید.
در مؤسسات آموزشی علاوه بر آموزش حسابداری به صورت نظریه از تجربیات اساتید هم بهره مند خواهید شد. آموزش های عملی و بازار کار هم تاثیر به سزایی در پیشرفت و مهارت شما دارند و با انجام تمرین واقعی و عملی و درک بهتر مفاهیم حسابداری برای حرفه ای شدن آشنا خواهید شد.
افرادی که در شرکتهای حسابداری هم مشغول فعالیت هستند حسابداران با تجربه و ماهری هستند که می توانند فعالیتهای مختلفی چون حسابداری شرکت و فروشگاه های مختلف، تهیه و تنظیم اظهارنامه، کنترل و نظارت بر اسناد، بستن حساب ها و تهیه صورت های مالی، تهیه گزارش های میان دوره و پایان دوره، سر و سامان دادن به حساب ها و غیره را انجام دهند.
انتهای رپرتاژ آگهی
منبع: المور
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران المور در مورد این مطلب